AKTIVNOSTI

Avantura park na Adi Ciganliji je sportsko – rekreativni poligon, gde se mogu rekreirati i zabaviti posetioci svih uzrasta i kategorija, bez obzira na fizičku spremnost. Izazov predstavljaju prepreke na drveću, sačinjene od platformi, raznih visećih mostova, gelendera, mreža, stubića, greda i slično. Tokom prelaska preko prepreka posetioci su osigurani profesionalnom opremom, koja je slična alpinističkoj, ali je atestirana i prilagođena ovoj vrsti zabave. Postojeće prepreke spadaju u kategoriju srednje teških.

Naš najmlađi posetilac, koji je (uz tatinu pomoć) prešao sve prepreke na drveću, je dvogodišnjak, dok je jedan sedamdesetogodišnjak naš najstariji posetilac, koji je samostalno savladao sve prepreke.

Neizostavni sadržaji svake grupne posete su potraga za blagom i zabavne igre na zemlji. Potraga za blagom se zasniva na timskom traženju predmeta na osnovu asocijacija. Blago predstavlja zagonetna reč u poslednjoj asocijaciji.

U okviru zabavnih igara na zemlji (fun games), naš tim je osmislio sledeće interesantne sadržaje: igre memorije, igre orijentacije, igre spretnosti, igre snage, igre ravnoteže, igre preciznosti, igre iznenađenja. Takođe, tu su još akvarijum za ronjenje i veštačka stena za sportsko penjanje.

AKTIVNOSTI